Un pas endavant cap a la visibilització


Un article de Gerard Dufour.

El 27 de juny passat, la visibilització de les persones amb una configuració afectiva atípica va fer un salt endavant cap a la visibilització amb la compareixença, davant la Comissió d’Igualtat de les Persones del Parlament de Catalunya, de GAEDE, el Grup de Suport per a Persones amb Símptomes de Dependència Emocional. 

Durant tres quarts d’hora i en representació de la nostra associació, Sergi Ferré Balagué va explicar als membres de la Comissió d’Igualtat el concepte de dependència emocional i la necessitat de respondre col·lectivament a aquest patiment silenciós. Portem temps demanant als polítics que s’apropin a la nostra realitat per prendre consciència de la seva transversalitat. Gràcies a aquesta compareixença, vam poder reclamar públicament el tractament del fenomen de la dependència emocional des de l’escola, com a eina de prevenció d’altres problemàtiques socials, per exemple dependències químiques i violència masclista.

La tribuna que se’ns va oferir constitueix una fita per a la nostra associació. Cal agrair a Noemi de la Calle Sifré, diputada d'afers socials i membre de la Comissió d’Igualtat de les Persones, la seva ajuda per portar-nos fins al Parlament de Catalunya. Noemi va participar anteriorment a una diada de portes obertes que vam organitzar l’any passat i es va interessar per la nostra lluita. La seva intervenció, va deixar palès que havia aprofitat tot aquest temps per documentar-se i sensibilitzar els seus companys de la Comissió. També van intervenir Gemma Lienas Massot i Natàlia Figueras i Pagès. Gràcies per totes les preguntes que ens van fer. 



VÍDEOS DISPONIBLES

27/06/2017 - Compareixença en el Parlament de Catalunya per abordar la qüestió de la dependència emocional. Veure vídeo.

25/12/2016 - Entrevista por Mercedes Milá en el programa "Convénzeme". Ver vídeo.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Solo por hoy: Una herramienta de recuperación

Retrato del perverso narcisista: El otro lado de la codependencia

Grupos de apoyo en casos de codependencia o dependencia emocional