Nova configuració des de la vulnerabilitat

Nova xarxa neuronal
El dijous passat vam celebrar l'última sessió del grup abans de l'estiu. És important fer un tancament per deixar-se sentir tot el que ha suposat aquest temps. Si no hi hagués tancament, tampoc hi hauria hi hauria possibilitat d'interiorització ni de reinici sobre la base apresa.

L'última activitat va ser un ritual de reconeixement tres valors fonamentals: serenitat, valor i discerniment. Cada persona, per a cada valor, alliberava l'aire contingut en un globus lligat en un cordill que ens envoltava a totes. Aquest aire deixava d'estar contingut en el grup per estar disponible per a tothom en qualsevol lloc.

El resultat va ser la foto que veieu, que s'assembla a una xarxa neuronal, una nova previsió de possibilitats. Fins a l'últim moment tenim visqui la capacitat de crear família. La qüestió no és cenyir-se a unes determinades expectatives, sinó sentir-nos validades per trencar les cadenes que ens obliguen a complir un determinat paper.

Permetre'ns un format inclusiu, honest, generós, solament és possible des de l'agenciament de la vulnerabilitat. La vulnerabilitat no és feblesa ni fortalesa, sinó feblesa i fortalesa, i per tant, la superació de l'estat en què és o un o l'altre.

Sergi Ferré Balagué 15/07/2018

Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrato del perverso narcisista: El otro lado de la codependencia

Solo por hoy: Una herramienta de recuperación

Grupos de apoyo en casos de codependencia o dependencia emocional