Taller d'Agenciament Afectiu a través de l'Art

El dilluns 12 de febrer comença un taller d'Agenciament afectiu a través de l'Art a l'escola d'Art i Disseny d'Amposta Esardi, obert a totes les persones interessades en la producció artística solidària i/o en la comprensió els seus propis processos personals. No és requisit imprescindible el domini d'una tècnica artística específica.

Aquesta sèrie d'activitats engloben accions de millora del benestar emocional, obtenció d'eines per mediar en els conflictes interpersonals i un espai d'anàlisi de la nostra configuració afectiva per tal d'establir relacions igualitàries i satisfactòries, no sols en les nostres relacions afectives (parella, amistats, família,...) sinó també amb nosaltres mateixes.

La metodologia serà teòrica i pràctica i donarà peu a un procés de creació artística. L'art té la capacitat de mostrar la realitat sense jutjar-la. Té la capacitat de donar espai allò que
emocionalment ens costa d'encarar. L'art de la capacitat de qüestionar les creences i els prejudicis sobre una manera particular de viure la vida. Alhora l'art no és aliè a la política que legisla els nostres afectes i alhora té la capacitat d'obrir el camí a noves possibilitats.

A través de tècniques individuals i grupals treballarem sobre els patrons emocionals que es
troben darrere els prejudicis sobre la vulnerabilitat, la solitud, el desengany i la necessitat constant d'aprovació. Finalment es realitzarà una exposició itinerant amb les obres que visitarà Barcelona i altres indrets de Catalunya, acompanyada amb el testimoni de les seves participants.

El taller serà realitzat per Sergi Ferré, terapeuta de l'Associació GAEDE, fundada l'any 2012 i especialitzada en casos de dependència emocional i altres dificultats en l'àmbit afectiu, amb una atenció adequada a persones altament sensibles (PAS). Sergi té formació en psicologia analítica, mediació comunitària i intervenció social. És autor del llibre "La revolución afectiva: De la dependencia emocional al agenciamiento afectivo". Publicat amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Comentarios

  1. Un regalazo para el crecimiento personal! Me parece un terapeuta con gran capacidad de analizar y llegar al fondo de la cuestión y un artista muy original.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

Solo por hoy: Una herramienta de recuperación

Retrato del perverso narcisista: El otro lado de la codependencia

Grupos de apoyo en casos de codependencia o dependencia emocional