Grup de suport en l'apoderament de persones amb símptomes de dependència emocional

Grup de suport

El grup de suport en l'apoderament de persones amb símptomes de dependència emocional, sorgeix de la necessitat de sensibilitzar socialment sobre les causes de codependència, oferint un model de quadre simptomatològic que poder identificar i separar del autoconcepte que tenen de si mateixes les persones afectades, oferint recursos per combatre les exigències de la necessitat afectiva i promoure l'autoestima.

A través d'una metodologia participativa s'infereix en les àrees interpersonal i afectiva, no excloents d'una adequada intervenció psicodinàmica, per aconseguir una completa actuació en els diferents plànols de la persona.

Aquest projecte pilot consta de catorze sessions de dues hores cadascuna, distribuïdes setmanalment. La seva participació és gratuïta. Descarrega't aquí el fullet informatiu.

Justificació

Aquesta activitat està inscrita dintre els projectes de l'associació Encara en Acció, una entitat, en seu a Barcelona, dedicada a millorar la qualitat de vida de les persones des de la sensibilitat de les diversitats afectives i interrelacionals.

La proposta està creada per un equip professional multidisciplinari en l'àmbit social en el que treballem per consolidar aquest recurs per intervenir els símptomes derivats de la codependència o dependència emocional. Encara que aquesta categorització no està reconeguda avui dia en els manuals diagnòstics i estadístics de la salut, veiem com teòrics de la psicologia (consultar bibliografia) comencen a proposar un model de quadre simptomatològic propi que permeti tant als professionals com a les mateixes persones que ho pateixen, aïllar els símptomes i identificar les causes.

Des de l'àmbit social cal destacar la importància que representa aquesta tasca de reconeixement en la contenció i prevenció de conflictes interrelacions com ara el maltracte a les dones, l'addicció a les relacions o el pànic a la solitud, però també en els conflictes intrarelacionals, com ara l'anorèxia o la mateixa angoixa que de per si presenta un quadre simptomatològic de codependència.

Des de l'associació Encara en Acció, proposem els següents projectes d'intervenció:

- Xerrada de sensibilització sobre La Dependència Emocional
- Grup de Suport en l'Apoderament de la Dependència Emocional
- Jornades sobre la Diversitat Afectiva i Interrelacional (Juliol 2015)

Persones destinatàries

Proposem un grup mixt on treballar des d'ambdues cares de la moneda, ja que cerquem desvincular el gènere de la genitalitat i retrobar-lo de manera dual en les vivències de cada persona. Així i tot, el 75% de les persones que acudeixen al nostre servei són dones d'entre 30 i 50 anys, majoritàriament. La perspectiva de gènere està present en totes les nostres activitats.

Objectius del grup

Consulta els objectius seguint aquest enllaç.

Metodologia

Aprenentatge dialògic
GAM (Grup d'ajuda mútua)
Artteràpia
Teatre de l'oprimit
Role playing
Focusing
Cinefòrum
Tallers de gestió emocional

Equip multidisciplinari

Coneix l'equip multidisciplinari de GAEDE seguint aquest enllaç.

Inscripció

Per formar part del grup es requereix una entrevista personal en el qual t'informarem de la nostra metodologia i recollirem les teves demandes per bé inscriure't en el nostre programa o bé orientar-te cap al recurs que millor li convingui al teu perfil.

Prèvia o posteriorment et demanarem que acudeixis a una de les nostres xerrades per tal d'assabentar-te del marc teòric del qual parteix el nostre treball.

Tant per aclarir qualsevol dubte que puguis tenir com per demanar una cita ens pots escriure al següent correu electrònic explicant-nos breument quin es el teu cas: lobemir@gmail.com

Grup de suport en l'empoderament de la dependència emocional

Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrato del perverso narcisista: El otro lado de la codependencia

Solo por hoy: Una herramienta de recuperación

Grupos de apoyo en casos de codependencia o dependencia emocional