Sessions Terapèutiques de Sandplay o Tècnica de la Caixa de Sorra

Teràpia psicològica a Barcelona i a Amposta (Tarragona), mitjançant la tècnica del sandtray, o sandplay en l'enfocament analític de C. G. Jung, coneguda com a tècnica de la caixa de sorra. Es tracta d'un mètode terapèutic basat en el joc destinat tant per a nenes o nens com per a persones adultes.

Com funciona?

"La persona disposa interiorment dels recursos per a sanar si és que se li posen els mitjans adequats al seu abast" (West, 2000)

"Si el trauma impacta a nivell sensorial, és necessari oferir als nens una via sensorial d'accés a aquest. A través de la creació d'un món en miniatures, es promou la resiliència personal en mostrar la relació entre els punts que emocionalment es viuen com a conflictius i els que es viuen com a fortaleses." (Gonzalo M., 2013)

"Sandplay és un mètode per a accedir als continguts del inconscient. Com el seu nom el suggereix, consisteix a jugar en una caixa de fusta especialment proporcionada. S'ofereix així mateix la sorra seca o humida. Els pacients també tenen a la seva disposició un nombre de petites figures amb les quals donen realització formal als seus mons interns. Les figures que poden triar han d'oferir de la manera més completa possible, una mostra representativa de tots els éssers animats i inanimats que podem trobar en el món extern així com en el món imaginatiu intern (Kalff, 1991).

"El terapeuta mai fica la mà en la caixa. perquè es considera el contenidor de la psique del pacient. Però li dóna suport estant amb ell, connectat i fent-li sentir que el sent" (Siegel, 2007)

"Es dóna la possibilitat de desenvolupar sentiments de control. La persona s'apodera davant el trauma que ha alterat la seva ment. Pot per exemple, copejar a un símbol que representi a algú que li va fer mal. El nen pot viure com a actes de triomf el que, en el seu món, en la seva caixa, la història es desenvolupi com la seva psique necessiti per a sanar. Transformar el fet traumàtic en un món que ell construeix i controla li proveeix d'una sensació de domini i triomf sobre el trauma que l'ajuda a sanar emocionalment." (Gonzalo M., 2013)


Sessions terapèutiques individuals de sandplay o tècnica de la caixa de sorra

A Barcelona: Cèntric. C/ Balmes, 13, ppal. Barcelona.
    
A Amposta: Associació GAEDE. Av. Sebastià Juan Arbó, 77. Amposta (Tarragona)


Informació i programació de visita Consulta
A càrrec de: Sergi Ferré Balagué
Contacte: gaede@gaede.cat

Referències:
GONZALO M., J.L. (2013): Construyendo puentes: La técnica de la caja de arena (sandtray). Bilbao. Ed. Desclée De Brouwer. Consultar bibliografia completa.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Solo por hoy: Una herramienta de recuperación

Retrato del perverso narcisista: El otro lado de la codependencia

Grupos de apoyo en casos de codependencia o dependencia emocional