Teràpia psicològica pel tractament de la dependència emocional

Us proposem una teràpia especialitzada en codependència o dependència emocional i altres trastorns de l'afectivitat, basada en els dotze passos de recuperació d'addiccions i en allò que la mateixa malaltia ens ha ensenyat sobre nosaltres mateixes i el moment social en el que vivim.

De l'experiència en les sessions terapèutiques a Amposta per a Terres de l'Ebre (Tortosa, Deltebre, La Ràpita, Alcanar, Ametlla de Mar), hem extret que la imatge que puguis tenir d’un programa dotze passos, no té res a veure amb l’experiència que obtens quan segueixes amb rigor el programa. I no em refereixo a un dia ni dos, sinó amb un compromís amb la teva vida, per a tota la vida.

Primerament, cal definir a què ens referim amb dependència emocional. Quins són els patrons més característics? Segons CoDA:

Patrons de negació (Dificultats per a identificar els propis sentiments, cercar l'acceptació de persones no accessibles emocionalment, etc.)

Patrons de baixa autoestima (Dificultats per a prendre decisions i per a establir prioritats i límits saludables, jutjar-me molt durament, etc.)

Patrons de complaença (Ser extremadament lleial i mantenir-me en situacions nocives massa temps, comprometent els propis valors i la integritat per tal d'evitar el rebuig, renunciar a la pròpia veritat per tal d'evitar el canvi o obtenir l'aprovació dels altres, etc.)

Patrons de control (Emprar argot de recuperació en un intent de controlar la conducta dels altres, tractar de convèncer a l'altre de com ha de veure les coses, etc.)

Patrons d'evitació (Permetre que la meva addicció a persones o d'altre tipus em distregui per tal d'evitar la intimitat en les meves relacions personals, atreure l'altre però allunyar-me quan realment s'acosta, etc.).



A GAEDE treballem per a crear la possibilitat, que abans no teníem, d'acceptar la realitat com la realitat mateixa, i deixar-nos ensenyar per ella. El que en altres paraules, se'n diu viure. De manera que el dolor i la por formin part legitima de la vida, gracies a una comprensió interior que faci sostenible allò que abans ens resultava insuportable. Aprenem a estimar, estimant ,permetent que el mateix amor ens ensenyi, i no substituir-ho per la nostra idea de l'amor, que potser que en realitat no sigui gens amorosa.

Per a això hem dissenyat un servei d'atenció psicològica en addiccions, codependència o dependència emocional, però més enllà d'etiquetes, un espai de trobada amb un mateix a través de l'altre. Per a això proposem sessions individuals, així com un grup d'agenciament afectiu en el qual treballar els vincles que establim, no solament amb altres persones, sinó també amb la vida i amb nosaltres mateixes. Si segueixes els enllaços habilitats podràs ampliar la informació en cada cas.

Oferim atenció presencial i també online (via Skype). Escriu-nos a gaede@gaede.cat per consultar-nos. També pots acompanyar-nos en facebook. Gràcies per la teva atenció.

Altres articles relacionats:

Comentarios

Entradas populares de este blog

Retrato del perverso narcisista: El otro lado de la codependencia

Solo por hoy: Una herramienta de recuperación

Grupos de apoyo en casos de codependencia o dependencia emocional