Qüestionari sobre dependència emocional

Les persones de l'associació GAEDE tenim un projecte per treballar les configuracions afectives que no ens satisfan i que es tradueixen en dependència emocional, addicció a les relacions, intolerància a la soledat, desórdens alimentaris, etc.

Et proposem ara aquest senzill qüestionari perquè puguis valorar el teu model afectiu i determinar si podries millorar-lo amb el treball de grup que proposem. El que volem és estimar més i millor. Respon amb sinceritat allò que més s'adapti a tu, verdader o fals. Anota les respostes per poder consultar després els resultats.


TEST

1. La relació amb la meva família ha estat poc afectuosa, vaig rebre escasses mostres d'afecte i no s'han preocupat suficientment per mi quan era petit. Verdader o fals?

2. En les relacions de parella més importants he assumit intencionadament un paper submís, vivint exclusivament per a l'altra persona. Verdader o fals?

3. La meva vida es pot concebre sense les relacions de parella, perquè no són un element absolutament imprescindible per a mi. Verdader o fals?

4. Les persones que m'agraden com a parella han resultat ser despectives, fredes i arrogants. Verdader o fals?

5. Les meves relacions més importants han estat generalment desequilibrades, sempre he aportat molt més que la meva parella. Verdader o fals?

6. Em fa falta saber sempre una mica de la meva parella, necessito tenir contacte amb ella contínuament perquè si no em desespero. Verdader o fals?

7. Si detectés de manera perllongada falta d'afecte, menyspreus i humiliació, trencaria la meva relació. Verdader o fals?

8. Mentre he estat en parella he tingut el temps i les ganes suficients com per no descurar les meves amistats o les meves responsabilitats. Verdader o fals?

9. M'il·lusiono a l'excés al principi d'una relació, moltes vegades sense amb prou feines conèixer a l'altra persona. Verdader o fals?

10. He acceptat o acceptaria qualsevol cosa, fins i tot infidelitats repetides, amb tal de no trencar la meva relació. Verdader o fals?

11. He suplicat a les meves antigues parelles reprendre la relació, encara que aquestes ja tinguessin una nova o m'haguessin manifestat rotundament la seva negativa a fer-ho. Verdader o fals?

12. He patit a vegades problemes molt seriosos d'ansietat o depressió, relacionats amb por a la ruptura o amb certes actituds de la meva parella en el transcurs de la relació, tenint símptomes com a gran nerviosisme, tristesa profunda, plor, pèrdua generalitzada d'il·lusió, disminució de pes, insomni, etc. Verdader o fals?

13. Prefereixo estar sol abans que mal acompanyat, en el que a relacions de parella es refereix. Verdader o fals?

14. No he sofert mai cap problema amb el menjar (menjar compulsivament, vòmits provocats, restricció dràstica i desproporcionada de l'alimentació). Verdader o fals?

15. Necessito agradar costi el que costi a qualsevol persona, caure'ls bé, o en cas contrari em preocupo i m'entristeixo molt. Verdader o fals?

16. Tinc una autoestima mínimament adequada, crec que tinc un concepte acceptable de mi mateix i em valoro correctament com a persona. Sóc digne de ser estimat per altres persones. Verdader o fals?


Abans que res, has de saber que aquest test és únicament orientatiu i en cap cas determina o confirma diagnòstics. Valora amb un punt cada resposta "Fals" en les qüestions 3, 7, 8, 13, 14 i 16, i igualment amb les respostes "Verdader" a la resta de preguntes. De 6 o 7 punts en endavant, existirien sospites de dependència emocional. Si és el cas, a continuació et comentem com et poder acompanyar.

Fuente: dependenciaemocional.org/test.htmlGAEDE oferim sessions individuals especialitzades, així com un grup d'agenciament afectiu en el qual treballar els vincles que establim, no solament amb altres persones, sinó també amb la vida i amb nosaltres mateixes. Si segueixes els enllaços habilitats podràs ampliar la informació en cada cas.

Oferim atenció presencial a Barcelona i Terres de l'Ebre, i també online (via Skype). Escriu-nos a gaede@gaede.cat per consultar-nos. També pots acompanyar-nos en facebook.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Grupos de apoyo en casos de codependencia o dependencia emocional

Solo por hoy: Una herramienta de recuperación

Cuestionario del niño herido: ¿Quién soy?